Κυριακή 9 Μαΐου 2010

The Devilworx - Πυροτέχνημα από τα ωραία

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τους Septic Flesh. Ιστορικό σχήμα για το ελληνικό metal από τους δύσκολους καιρούς, τίμιοι καλλιτέχνες με όραμα, ίσως οι πλέον focused δίσκοι ανα εποχή, μια υπέροχη μίξη Paradise Lost και Amorphis παλιότερα, με στοιχεία όμως που και οι 2 θα ζήλευαν και από όταν έπαιξαν μπάλα σοβαρά με κλασικότροπες μουσικές, ανέβηκαν κατηγορία. Κανείς δεν έχει συνδυάσει καλύτερα παγκοσμίως χορωδία με blastbeat, και αυτό είναι γεγονός. Επίσης βέβαια, μπορεί να ακούσουμε γκρίνια για τις συνεχείς κωλοτούμπες (παίζουμε, το διαλύουμε αμετάκλητα γιατί δε μπορούμε χωρίς το Σωτήρη, κάνουμε ένα μοντέρνο project για να πιάσουμε την αγορά, δε βγαίνει, ξανακάνουμε Septic), για το 'τρέξιμο' του παλιού στους νέους και τις headline απαιτήσεις για περιοδείες (εκεί συνήθως τα πουλέν που έχουν βλέψεις τους κάθονται, άλλοι τους φτύνουν 3 μέρες πριν ξεκινήσει το tour) και τα παραδοσιακά τρισάθλια live.
Μικρή σημασία έχουν αυτά για μένα που κύρια έννοια μου είναι να περνάει κάτι ωραίο από τα καλώδια των ακουστικών μου. Ώρα για λίγη τυμβωρυχία λοιπόν. Με εξαίρεση το "Revolution DNA", το αγαπημένο πράγμα που έχουν φτιάξει οι Septic είναι το Devilworx project. Μετά την αποδοχή μεν, τραγωδία στις πωλήσεις δε του "Sumerian Daemons", τα παιδιά απογοητεύτηκαν και αποφάσισαν να το διαλύσουν. Δε μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες, δε μας ενδιαφέρουν κιόλας. Το νέο project λεγόταν The Devilworx και έχει έντονη την ταυτότητα των S.F., αλλά και σχεδόν οτιδήποτε χρειάζεται για να το γουστάρει ατελείωτα ο κάθε fan του μοντέρνου extreme metal. Οι Slipknot είναι εδώ, (εξ ου και το support - αποθέωση του κονέ - που τους έκαναν στην ιστορική πρώτη επίσκεψή τους στο Λυκαβηττο), όπως επίσης και ο Marylin Manson, οι διακριτικές γυναικείες φωνές, οι μαεστρικά τοποθετημένες ακουστικές κιθάρες, οι 'ένα άρωμα μόνο από τα παλιά' χορωδίες και τα διάφορα effects στη φωνή. Ακούγεται αχταρμάς, αλλά δεν είναι. Εντυπωσιακά ευκίνητο και δυνατό, δε μπορώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά και δεν υπήρξε συνέχεια, αξίζει όμως μια αυτιά από τον καθένα.
Αναζητήστε το στο http://freakshare.net/files/1nwk76ur/The_Devilworx_-_Devilworx.rar.html και ομορφύνετε λίγο το σκληρό σας δίσκο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τελικα διαλυθηκαν; :/