Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Brit και μερακλής : Ακαταμάχητος συνδυασμός

Πολύ μου αρέσουν αυτά. Διάβασα στο rocking.gr ότι μπορώ να κατεβάσω από το http://radiohead-prague.nataly.fr το νεο dvd των Radiohead. Μας έχουν συνηθίσει σε free download πραγματάκια, οπότε δεν ήταν και μεγάλη έκπληξη. Επειδή όμως οι Radiohead είναι τεράστια περίπτωση, όχι μόνο μουσικά, αλλά κυρίως λόγω οπτικής, συμπεριφοράς και στάσης, δε θα με άφηναν έτσι.
Το "Live In Prague", είναι άλλη μια αποθέωση του "δε χρειάζομαι καμία εταιρεία, κανένα διανομέα, καθόλου marketing". Μόνο με τον κόσμο τους και τις δικές τους δυνάμεις, έγιναν για άλλη μια φορά παράδειγμα προς μίμηση. Ζήτησαν από τους Τσέχους fans που παρακολούθησαν τη συναυλία τους, να στείλουν τα ερασιτεχνικά videos που τράβηξαν από κάμερες, κινητά και φωτογραφικές, επέλεξαν τα καλύτερης ποιότητας, τα επεξεργάστηκαν, τους πρόσθεσαν τον ήχο από την κονσόλα και έτοιμο το πρώτο ever "επίσημο", αλλά και home made dvd.
Είναι όπως τα βιντεάκια που βλέπουμε στο YouTube, με super ποιότητα όμως και άριστο ήχο. Κυρίως από 5-6 διαφορετικές κάμερες, με διάφορα zoom και φυσικά, τους ίδιους τους Radiohead σε πολύ καλή μέρα. Αμφιβάλλω αν έχουν κακές. Φοβερό setlist, καταπληκτικά σκηνικά και συνολικά, οτιδήποτε χρειάζεται ο ορκισμένος Radiohead fan - Νατασούλα ακούς; - για να το απολαύσει στο maximum.
Πολλές επιλογές του format για το download, με καλύτερη το high definition .avi αρχείο. 7,50 Gb, και να το χέσω το "Francais Pour Une Nuit" των Metallica, που δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και πρέπει να δώσω 30 ευρώ για να το αγοράσω ως εσαγωγής.
Οι Radiohead δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος όσον αφορά το πως θα φτάνει στα χέρια μας η μουσική σε εικόνα και ήχο και όσο νωρίτερα το πιάσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα μάθουμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά.
Hats off gentlemen...

1 σχόλιο:

Mad είπε...

καλό, αλλά το έκανε αυτό ο μεγάλος reznor πριν από χρόνια....