Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Parkway Drive "Deep Blue" - Η εκδίκηση του νέου

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε μένα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ από ΚΑΝΕΝΑΝ άνω των 26, ούτε καν το όνομα των Parkway Drive. Έχω την εντύπωση ότι πρώτη φορά ήταν σε μια κουβέντα που είχα πριν 3-4 χρόνια με τους Grain Of Sense, μια φοβερή mathcore μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που είχαν συμμετέχει και σε ένα Schoolwave. Ναι, τόσο μικροί. Έκτοτε ψιλοπράγματα, λογικό βέβαια, δεν είχαν νέα κυκλοφορία.
Μέχρι φέτος αυτό, που μου τους πρότειναν εκ νέου σαν απάντηση στην ερώτηση-απόγνωση "πές τίποτα να κατεβάσω ρεεε!". Και πάλι πιτσιρικάς μου το είπε. Το "Deep Blue" είναι ολόφρεσκο και μάλιστα κρύβει καναδυο ωραίες εκπλήξεις. Καταρχήν, σοβαρεύτηκε λίγο ο τραγουδιστής τους και άφησε το υπερβολικά textbook metalcore στυλ που είχε και μάλιστα καταφέρνεις να τον ξεχωρίσεις επιτέλους από όλους τους υπόλοιπους ίδιους. Όχι παλαβά πράγματα, αλλά εμφανής βελτίωση. Επίσης, οι κιθάρες τους βρίσκουν το σωστό δρόμο. Όσο περισσότερο χώρο παίρνουν, τόσο αποδίδει, καθώς οι ιδέες είναι καλές και το skill επαρκές. Μπορεί να λέω μαλακίες, αλλά αν ξεκόψουν λίγο από το παραδοσιακό hardcore και παίξουν περισσότερο μπάλα στο metal γήπεδο, θα θαμπώσουν κόσμο. Πόσα beatdown περάσματα μπορείς να γράψεις χωρίς να ξαναπέσεις στα ίδια? Οι Machine Head μαλάκες είναι που τα σταμάτησαν στο δεύτερο δίσκο? Ας κρατήσουν τους στίχους τύπου "How the fuck am I supposed to feel, When everything I know, Has broken in my fate" που είναι και της γενιάς τους.
Σημαντικότερο από όλα, τα πραγματικά καλά τραγούδια, που χρειάζονται παραπάνω δάχτυλα από ενός χεριού για να μετρηθούν και αυτό είναι που μετράει. Προσωπική αγάπη το "Deliver Me" και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, αν κολλήσουν λίγο σουηδική νοοτροπία όσον αφορά την ευκινησία της σύνθεσης, στον επόμενο δίσκο θα καβαλήσουν τους Darkest Hour και ας νομίζω εγώ ότι έχουν ακόμα άσσους στο μανίκι τους.
Είχα αρχίσει να αγχώνομαι ότι η νεολαία μένει πίσω φέτος, αλλά έχουμε 2 μήνες ακόμα μέχρι να κάνουμε ταμείο και να δούμε ποιος οδηγεί το πράγμα. 2010 list, young vs old. Θα έχουμε πανηγύρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: